Saturday, 18 February 2012

beting highland di pilahdelphia

assalamualaikum...

    ok, sekarang tengah rasa kebosanan yang teramat sangat walaupun lab report organic chemistry dah menjerit2 mintak disiapkan plus tutorialnya lagi yang menimbun kat depan mata nie. well, konon2 nak relaks jap laa coz minggu nie dah lega jawab test biochem, calculus, listening and writing test pe sumer. Alhamdulillah, rasanya boleh jawab. cuma betul atau tak je laaa..... kih3.. 

   kenapa rasa bosan... ???????? sebab member2 sumer g camping minggu nie.. waaaaa...!!!!!!!! haa tu laa, orang lain masuk koko join kelab sukan, uniform segala bagai. adelaa aktiviti outdoor.. ko yang nak sangat masuk kelas kawin2 kan..??? padan muka kena tinggal sorang2.. hailaa... (T_T)  bosan gler takde member aku nak cakap termasuklaa housemate yang sorang tu je sebaya aku.. nak ajak sape je beli mkanan kat anjung tu? even anjung tu cuma sekangkang kera je dari blok aku nie ( kera kangkang besar mana je..???), tapi lemah betul laa segala urat saraf nie kalo kata nak pergi sorang2.. segan kott.. haha.. seriously,, rasa mcm semua orang pandang semacam je bile jalan g anjung tuh. puaka kott kawasan anjung tuh,, hoho.. amboi mulut.. tapi betul laaa.. kadang2 lagi rela makan megi daripada pergi anjung sorang2.. teruk betul perangai...

maka untuk mengelakkan kebosanan tersebut, adalah kiranya hamba ingin membuka hikayat uitm ku di beting highland di bawah tanah jajahan pilahdelphia.. awat nama pelik sangat ?? tu laaa, korang tak tau betapa spesel nyer tmpat aku study..  waktu first time dapat offer pegi sini, aku tgok dapat area beting, kuala pilah. oklaa kot, macam feymes je kuala pilah nie. paling kurang pon aku expect kawasan dye bandar laa sikit2 ala- ala bandar batu pahat tuh.. tapi sekali member ayah aku cakap area beting tu dah kira kawasan pedalaman..

    haaa,, sudah.. aku dah cuak. abah ape lagi, mulalah hasut aku, cakap ' betul ke nie nak belajar kat situ? kawasan pedalaman tu?' sebab abah suruh pergi matriks je kat tangkak sane tu haa.. sebab abah tak berapa berkenan dgn kos yang aku amik kat uitm nie. tapi nak gamble nasib aku kat matriks??? uiii,, lagilaa tak sanggup. aku dahlaa malas belajar. mau nanti sangkot, failed,  pastu dok umah je tunggu anak mak cik ehem- ehem tu masuk minang. itu pon kalo dye nak kawin ngan aku.. haish.. tak boleh macam tu.. so, konon2 berlakon laa depan abah.. ' takpelah abah. belajar mane2 same je kot. lagi bagos ape kawasan pedalaman, takdelaa nanti asyik nak keluar enjoy je. heheeee'...

   tapi abah ikotkan laa jugak kehendak anak dara die sorang nie.. hehe.. untung ape jadi pompuan. abah sayang lebih. maunya abah tak ikot bila akak aku and husband die jadi backup utama. sekali sampai2 je sini, hah, amik ko..! bukan setakat pedalaman lagi, hutan kiri kanan. jalan masuk jumpa kubur cina dulu.. dengan lembu kambingnya bersepah tepi jalan.. desa indah permai sungguh kawasan nie. tiba2 rasa cam nak balik time tuh. ye laa, dari kecik mana penah aku dok kawasan kampung. balik kampung paling lama pun seminggu. ni nak duduk 3 tahun !! mummy!!!!... balasan berlakon depan abah laa nie.. tapi nak buat macam mane, dah sampai dah pun. redha je laa. memang masin mulut aku. dah nak dekat setahun kat sini, baru 2 kali jejak bandar seremban tu. pekan pilah adelaa dalam 6,7 kali kott. tu pon sebab nak balik jb. haha.. sebab tak tau nak cari ape pon kalo keluar. barang2 semua my angah dah beli siap2. tinggal dok diam2 belajar je kat sini..(ni laa untungnye anak yang dekat2 nak bongsu)

  nak tau betapa indah permainya tempat aku belajar??? check this out...

ni kawasan parking kereta pelajar ya anak-anak.
yang kolam tu bukan tasik, apatah lagi swimming pool.
itu kolam kumbahan.

 view waktu pagi.. kabus tebal giler. kalah cameron highland camnih..

                               



                                     





*semua gambar di atas adalah gambaran waktu pagi. pagi kat pilah memang kuat berkabus weh. sumpah tenang gilaaaaaaa....

  pastu adik aku si farahin senget tu pandai je laa nak takotkan aku. 'wey, kuala pilah tu adik belajar dalam geografi kawasan yang kurang hujan. mesti panas kan dok situ ?' panas ko kata??? ce tgok gambar kabus kat atas nie. mungkin sebab area ni mmg gunung ganang aje kiri kanan. maka suhunye adalah masih di tahap yang amat menyegarkan especially pagi2!! haha.. cuma kalo kalo otw datang uitm kenalaa hati2 kalo time pagi. banyak bom segar kat tengah jalan.. hehe..

   disebabkan kawasan belajar kitorang yang indah permai ni laa, maka student2 kat sini panggil area sini beting hingland. ye laa, dengan kabus and gunung ganangnya bagai.. kan ala2 cameron n genting highland..pilahdelphia tu..??? tu aku tak tau. mungkin reason dye lebih kurang gak kot.. hoho.. papehal, aku seronok study kat sini walaupun tak se enjoy macam dekat asrama dulu. well,, zaman asrama memang kenangan terindah betol laa.. but anyway anyhow, aku cuba buat yang terbaik dekat sini.. pray for me guys.. =)

* dah pukul satu. lapar. kena jugak jejak anjung puaka tu....

5 comments:

  1. Alahai nak g anjung sorang2 pun takut

    ReplyDelete
  2. takotlaa... anjung tu kan keras sikit tempatnye.. ko tak tau ea??? betul, keras giler... ce hantuk kepala sikit.. betul,, keras...

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing this valuable content. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before. 릴게임

    ReplyDelete
  4. There are many dissertation internet sites on-line after you uncover unsurprisingly identified in your website page. 토토

    ReplyDelete
  5. This is my first time visit to your blog and I am very interested in the articles that you serve. Provide enough knowledge for me. Thank you for sharing useful and don't forget, keep sharing useful info: 토토

    ReplyDelete